Nieuw in het gamma : ROUNDED WOOD CEDAR AND KELO.

26 februari 2021

Zelfs als het fysieke uiterlijk niet de belangrijkste criteria is bij het kiezen van houten elementen, willen we onze klanten niet alleen de fysieke voordelen van de sauna-ervaring bieden, maar ook de esthetiek.

Daarom stellen we u de afgeronde kelo- en cederpanelen voor de saunawanden voor om een echte Scandinavische sfeer te creëren. De panelen zijn gegroefd en voorzien van tonglatten naar elkaar toe. De breedte van de panelen varieert tussen 15-20cm en de sterkte 3-8cm. De lengte wordt gesneden volgens uw behoeften.

Een keloboom is een oude boom met een grijs oppervlak dat zijn schors heeft laten vallen. Kelo  is een zeer goede keuze voor het bouwen van een sauna.  Het gaat om de lage thermische geleidbaarheid en tegelijkertijd de hoge thermische capaciteit van het dode hout. Dergelijke eigenschappen helpen om de temperatuur in de cabine lange tijd te behouden en de zachte warmte te ervaren. Dit hout bevat minimaal vocht, waarbij ongedierte of schimmels niet kunnen overleven. Als meubelmateriaal is Kelo hout ruw en natuurlijk. Het creëert een sfeer van wreedheid, wreedheid en vakmanschap, die niet kan worden gesimuleerd door kunstmatige oplossingen.

Cederhout is ons favoriete hout voor de sauna. Kleurrijk van uiterlijk met verschillende tinten, ceder is stabiel, maar zacht en bestand tegen kromtrekken onder hitte en vochtigheidsveranderingen die heersen in een sauna. Ceder heeft ook een lage dichtheid waardoor het een goede isolator is, snel te verwarmen en snel af te koelen. Dit maakt het hout comfortabeler om tegen te zitten. Te dicht hout straalt te veel warmte uit en kan je verbranden. Ceder bloedt ook niet zoals andere soorten spinthout. En misschien wel het belangrijkste is dat ceder zeer goed bestand is tegen schimmels en verval.Nieuw in het gamma : ROUNDED WOOD CEDAR AND KELO.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x